Om oss – awts

Det finns ett stort antal säkerhetshot på internet mot alla de som spenderar mycket tid på nätet. Vi tyckte därför att det lät som en bra idé att skapa en sida där man kan lära sig mer om hur man skyddar sin dator mot intrång och malwareprogram. Här kan du därför bland annat lära dig om vilka olika typer av malware som finns, vad antivirus är för något och hur du skyddar dig mot malware.

Det finns även många människor som är okunniga i varför man bör säkerhetskopiera sina filer för att undvika att förlora dem. Detta är ytterligare en sak som det finns en artikel om här. Genom att utbilda människor via intressanta och informativa artiklar så minskas spridningen av malwareprogram, vilket gör att färre människor råkar ut för identitetsstölder och andra tråkigheter.

Nu för tiden så skapas det dock fler nya malwareprogram än någonsin tidigare och det finns till och med program man kan ladda ned för att skapa sina egna malwareprogram. Man behöver alltså inte ens vara kunnig i programmering för att kunna orsaka stora svårigheter för andra människor. Det är därför tur att det finns gott om åtgärder som man kan använda sig av för att minska risken att bli smittad, och dagens antivirusprogram är mer sofistikerade än någonsin tidigare.

Bättre skydd mot intrång och mer kunskap åt folket gör att det blir mindre troligt att just du ska råka ut för en malwareinfektion. Så se till att utbilda dig om malware för att se till att förhindra att du råkar ut för en infektion.

frenchtribune