Bedrägerier på internet

image-1Bedrägerier på internet har funnits lika länge som själva internet har funnits. Det finns en enorm lista med olika former av bedrägerier på internet, ett par av dessa är identitetsbedrägeri, lånebedrägeri och till och med romantiksbedrägeri. Så hur går det egentligen till med bedrägerier på internet?

Målet för den som utför bedrägeriet är att få dig att lita på dem. Det spelar ingen större roll om det handlar om att personen i fråga vill erbjuda dig ett lån, att köpa ett föremål eller att starta ett förhållande med dig då de låtsats vara någon annan. Målet är alltid att få din tillit för att därefter kunna ta det de egentligen är ute efter. Det finns dock gott om metoder man kan använda sig av för att förhindra att man faller offer för en bedragare på internet.

Det viktigaste är att inte lita blint på alla man träffar på internet. Det låter lite cyniskt och det är det, men faktum är att det inte går att lita helt och hållet på främlingar på internet. Om något låter för bra för att vara sant så kan det mycket väl vara så. Om någon du inte känner till exempel skickar ett email till dig och ber att du för över 10 000 konor i utbyte mot 100 000 kronor tillbaka efter 30 dagar så kanske det inte är allt för smart att göra det.

Det kan därför vara en bra idé att använda sig av en sökmotor som google om man vill köpa någonting från en okänd hemsida, eller om någon skickar en länk som ser lite suspekt ut, det är bara att söka på sidans namn och review för att få ett betyg på sidan. Folk är oftast snabba med att låta andra veta om en länk innehåller ett virus eller om en hemsida stjäl din information. Så det bästa rådet för att undvika bedrägerier på internet är sunt förnuft, att ta allt med en nypa salt och att vara försiktig med vart du skriver in din kreditkortsinformation.

frenchtribune