Om du redan har malware

dropbox-wordpress-hack-bineroNär du väl har blivit infekterad av malware så kan det vara otroligt påfrestande att bli av med det. För att bli av med de allra flesta malwareprogrammen så krävs endast att du raderar filen som infekterade dig för att bli av med det. Men vissa program är väldigt sofistkerade och sprider sig lavinartat genom dina filer för att se till att det ska bli så svårt som möjligt att bli av med det.

Antivirus

Det första steget bör vara att ladda ned ett antivirusprogram och att göra en fullständig systemskanning. Vissa malwareprogram kan förhindra dig från att använda internet på din dator, i så fall så behöver du ladda ned ett antivirusprogram på en annan dator och flytta det till din dator via ett USB-minne. Om du har tur så kan detta vara allt som krävs för att bli av med det malware som orsakade problem för dig. Om du har otur så gör detta ingenting alls och du får fortsätta försöka dig på att bli av med det.

Ändra din startsida i din webbläsare

Vissa malwareprogram ändrar din webbläsares startsida så att din dator blir infekterad igen när du öppnar din webbläsare. Efter att du har gjord en fullständig systemskanning så kan det alltså vara en bra idé att kolla vad din startsida är innan du öppnar din webbläsare. Detta kan du göra i kontrolpanelen under internetalternativ.

Systemåterställning

Om det inte hjälper att göra en systemskanning och att ändra din startsida så kan det vara dags att göra en systemåterställning. Det är bäst att göra detta i säkert läge om du är infekterad av malware för att göra det hela så smidigt som möjligt. På windows 10 så hittar du systemåterställning genom att söka efter återställningsalternativ på datorn. Resten av processen förklaras när du har valt hur du vill återställa din dator, detta bör hjälpa dig att bli av med din malwareinfektion.

frenchtribune