Säkerhet för datorer

computer-securityDet finns gott om hot mot de datorer som används världen runt. Oavsett om du har en dator hemma eller på jobbet så är det troligt att de någon gång har utsatts av ett hot i någon form. Dessa hot går under samlingsnamnet Malware och kan vara väldigt skrämmande att hantera.

Malware är program som är skapade specifikt för att infiltrera din dator och ge skaparen tillgång till filer på din dator, eller förstöra din dator. Ett par exempel på Malware är virus, keyloggers och spyware. Det finns dock många fler sorters Malwareprogram och nya program och variationer skapas varje dag, vilket gör att det ständigt dyker upp nya hot mot våra datorer.

Detta är bara ett par exempel på vad Malware kan innebära och det låter redan rätt läskigt. Utan antivirus och annan säkerhet på våra datorer så skulle det vara väldigt enkelt för skaparna av dessa program att ta vad som helst. Men som tur är så finns det gott om antivirus program att välja bland, som alla har som mål att motarbeta Malware och att stoppa intrång på din dator. Nya Malware program skapas varje dag, så det kan därför vara svårt för antivirusprogrammen att hinna med ibland, men oftast så lyckas de bra med att skydda oss mot det allra mesta.

Ett antivirusprogram söker igenom filerna på din dator och filerna som du laddar ned för att se till att du inte ovetande installerar Malware på din dator. Det finns även antivirusprogram som varnar dig när du besöker en osäker hemsida, eller till och med förhindrar dig från att besöka dessa sidor helt och hållet. Exakt hur mycket kontroll du vill ge ditt antivirusprogram är upp till dig, men det kan alltså vara en bra idé att i alla fall ha ett antivirusprogram installerat för att förhindra intrång på din dator.

frenchtribune